Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение относно транспортирането на специализираните устройства

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение относно транспортирането на специализираните устройства
Коментари Харесай

За предстоящите избори извън страната: Най-много секции за гласуване са открити в Турция

Централната изборна комисия (ЦИК) прие решение по отношение на превозването на профилираните устройства за машинно гласуване (СУЕМГ) от България до изборни секции отвън страната и назад в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, планувани на 9 юни 2024 година, оповестиха от комисията. 

ЦИК приема като подобаващ метод логистиката по доставката, съхранението и предаването на машините за гласоподаване на секционните изборни комисии (СИК) отвън страната да се извърши посредством дипломатическо карго, от Министерството на външните работи (МВнР), по този начин както е осъществено на изборите през 2021 година, 2022 година и 2023 година За задачата Министерство на външните работи дава на ЦИК логистична скица за превозване на машините за гласоподаване до изборните секции отвън страната, в които ще се създава машинно гласоподаване. ЦИК приема, че по същия метод въз основа на показаната логистична скица следва да бъдат превозени машините от изборните секции отвън страната до склада за съхранението им в гр. София.

ЦИК реши превозването на устойствата за машинно гласоподаване до изборните секции отвън страната, в които ще се създава машинно гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители, да се извърши от склад за предпазване с адрес: гр. София, ул. „ Подп. Васил Златарев “ № 44А, „ Карго Партнер “ ЕООД, в който представители на МВнР  получават от „ СИЕЛА НОРМА “ АД и оформят СУЕМГ като дипломатическо карго и ги доставят до съответните дипломатически и консулски представителства (ДКП).

Дипломатическите и консулските представителства доставят получените СУЕМГ до съответните изборни секции с машинно гласоподаване.

Всяко профилирано устройство за машинно гласоподаване се транспортира, сложено в пломбиран транспортен куфар. Предаването на СУЕМГ на СИК се прави с приемо-предавателен протокол, в който се показват съответните номера на секцията, на машината, в това число номер на пломбата.

Транспортирането на СУЕМГ от изборните секции отвън страната да се извърши от съответната изборна секция до дипломатическите и консулските представителства, а оттова до страната посредством външно министерство посредством дипломатическо карго до склада за предпазване в гр. София, гласи решението на ЦИК. Всяко профилирано устройство за машинно гласоподаване се транспортира, сложено в пломбиран транспортен куфар. Предаването на СУЕМГ от СИК на Държавен комитет по планиране се прави с приемо-предавателен протокол, в който се показват съответните номера на секцията, на машината, в това число номер на пломбата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР